Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyöngyfűző oldalak

 Szeretnél egyedi ékszereket, szívesen el is készítenéd, de nem tudod, hogy indulj el, kitöl tanulhatnál...?

Elmondom a receptet  !

Első nekifutásra veszel egy alap, könyvnek nem nagyon mondhatő gyöngyfűzésről szóló füzetkét, veszel pár csomag ilyen-olyan csili-vili gyöngyöt, varrótűt, varrócérnát és " beleugrassz a mély vízbe". fűzől kis virágot, állatkát...nagy lelkesedéssel és hamarosan elkészíted az első karkötőd, aztán az első nyakláncod... A kezdeti sikereken felbuzdulva már ajándékba is készítesz, mikor rájössz : Hopá elszakadt!!  Egyik is, másik is. Elég hamar, természetesen a legrosszabbkor. Na ekkor megnézed jobban azt a könyvet és rájössz, hogy tényleg speciális gyöngyfűző cérnára lesz szükséged.  Az olcsó kínai, színehagyó valamint egyenetlen, mérethibás, műanyag gyöngyök helyett, ha tartós ajándékot szeretnél, elkezded keresni a szabályos cseh gyöngyöket, a szabályosabb és mutatósabb japán gyöngyöket, majd a drágább és elegánsabb kristályokat....Tehát nincs megállás.  Miután kifogytál a fűzhető mintábol, kutakodni kezdesz. Na de hol?

Ennek több útja is van:

- Mesterektől?!  Hamar rájössz ez nincs ingyen  !  Tehát  be kel fektetni. Ám ennek nagy előnye, hogy olyan valakitől tanulhatsz, aki már végigjárta a buktatókat, és így te, már a más kárán tanulhatsz, apró fogásokat sajátíthatsz el, melyek megkönnyítve az utat hamarabb és nagyobb sikerélményeket adnak. Megismertetnek az alapvető technikákkal, a szükséges eszközökkel, megfelelő alapanyagokkal és megvásárolhatod a fűzésmintákat  (amiket pl. én évek alatt gyűjtöttem össze).

- Autódidakta módon?! Ennek hátránya, az idő befektetés, mert kutakodni kell , SOKAT!  Ja és hol is kezdjed?

Könyvesbolt, Internet!

A boltokban ma még ( bár ez is fényebességgel fejlődik) szerény a választék a jó kiadványokból, de a "NETEN" mindent megtalálhatsz!! Felhívnám a figyelmedet ne csak a magyar oldalakon kutakodj, bátran írd be a kulcs szavakat idegen nyelven is! Attol hogy te nem beszéled a technika csodásan kiszolgálja az igényeidet. Ajánlom az angol mellett a franciát, németet, kínait, kóreait is de legfőképp az oroszt, ukránt mert hatalmas a mintatáruk!! ( Nem utolsó sorban Ők fittyet hánynak a jogvédelemre)

Azért idekívánkozik a recept vége is, mert el kell mondanom, hogy jól gonold meg belevágsz-e, mert bizony ez a hobby sem különb a többinél: ha megfertőz nincs megállás . Időt, pénzt  fog követelni tőled, amennyit csak bír  (ha engedsz a csábításnak), de cserébe rengeteg sikerélmény várr rád amellett, hogy amíg fűzöl, megszűnik körülötted a világ és elfelejted a problémáidat, ledobod a stresszt magadról és feltöltődsz. A ma oly divatos kifejezéssel élve (" Eckhart Tolle, Osho"). Gyakorlod a MOSTBAN levést. Már csak azért is ,mert ha kilépsz, rögtön elrontod és ha nem veszed észre azonnal , bizony bontás a vége!!

Mindezek ellenére én  én melegen ajánlom a gyöngyfűzést kicsiknek és nagyoknak. Kortalan!

Jó böngészést!!

Folyt köv.